Gå en golfkurs

En golfkurs är för såväl nybörjaren som den erfarne spelaren – allt kan alltid förbättras! Velamsunds Golfklubb erbjuder flertalet olika kurser och i kalendern återfinns all information. Nedan återfinns ett urval av de kurser som erbjuds.

Grönt kort

Kanske har man länge drömt om att börja spela golf men inte kommit till skott, eller har just lärt känna sporten. Oavsett varför man vill ta grönt kort i golf så är man välkommen! Klubbens pro erbjuder såväl individuella kurser som kurser för grupper och dessa genomsyras av glädje och värme – samt en del träningsvärk. Man lär sig golfens olika slag och deltar i teorilektioner som lägger en bra grund inför livet som golfspelare. Man lär sig golfvett, hänsyn, banvård, speltempo, etik och moral. Att känna till golfens spelregler är av yttersta vikt, varför man lär sig detta under såväl teorilektionerna som egna studier. Att känna till olika typer av utrustning är viktigt och därför får man låna klubbor under kursen. Vid ett eller ett par tillfällen övningsspelar man tillsammans med en av klubben utsedd fadder.

Närspel

Ibland stämmer allt och rundan känns enkel. Ibland fungerar ingenting och närspelet har gått åt skogen. Sådan är golfen och därför passar en kurs i närspel alla spelare. Man kan boka en individuell kurs eller anmäla sig till en gruppkurs och bli en bättre golfspelare genom att förbättra sitt närspel.

Rätt utrustning

Vilka klubbor passar bäst? Tillsammans med klubbens pro och shopansvarig sätts utrustning ihop efter varje spelares förutsättningar. Detta gör att man gärna får berätta om hur man spelar och vilka önskemål man har innan man provar utrustning, för att få något som passar just ens eget spel. Kontakta klubbens pro eller shopansvarig för att prata igenom behov och förutsättningar.

Tjejkurs

För tjejer som vill lära känna andra tjejer att spela och träna golf tillsammans med så anordnas vi tjejkurser för dem med 20-30 i hcp. Då klubbens heltidsanställde pro är man, så anlitas vid dessa kurser ett kvinnligt pro. Under dessa kurser fokuseras det på sving, längd i slagen och närspel och det blir en gemytlig stämning vid den lunch som ingår.