Golfklubb

post thumb
Golfklubb
Av Sven/ 25 Jun 2021

Golfklubb

På de flesta svenska golfbanor behöver du vara medlem i en golfklubb för att kunna spela regelbundet. Golfklubben ska dessutom vara ansluten till SGF, Svenska Golfförbundet. Det är inte nödvändigt att vara medlem på exakt den golfbana där du ska spela, men ett medlemskap i någon av landets nära 500 klubbar är nödvändigt för att få boka tid.

När man börjar spela golf är det bra att skaffa en basutrustning, dock behöver man inte köpa på sig alltför mycket initialt. Vi på Nacka Golfklubb rekommenderar ett halv-set med en Driver, en putter samt några järnklubbor som ett bra startset.

Skaffa ett grönt kort för att kunna spela golf

För att spela golf på en svensk golfbana behöver du ett grönt kort golf. Det gröna kortet är ett bevis på att du genomgått en utbildning så att du kan spela golf på ett säkert sätt. Det garanterar också att du vet vilka regler som gäller på banan.

Det gröna kortet består av två delar: en teoridel och ett spelprov. Teoridelen kan man numera göra online och du kan kontakta din närmaste golfklubb och se vilket utbildningspaket som de erbjuder. Kortet kvitterar du sedan ut efter det att klubben har godkänt dig.

Fördelar med medlemskap i en golfklubb

Ibland kan det kännas tvingande med medlemskap i en golfklubb för att få spela, men oftast finns det en rad fördelar också som vi listar nedan:

• Du blir en del av en större gemenskap som har samma intresse som du
• Du kan ta del av klubbens rabatter och erbjudanden för event och tävlingar
• Du kan få rabatter på golfkläder- och utrustning

Ta med gäster till din golfklubb

När du är fullvärdig medlem i en golfklubb brukar du ha rätt att ta med gäster som endast betalar en reducerad greenfee eller tillgång till golfträning med klubben egna tränare. Ta reda på vad som krävs för att bli fullvärdig medlem på just din klubb.

Att vara ute och röra på sig istället för att sitta hemma i soffan är självklart bra, men forskning har visat att de positiva effekterna av golfspelande faktiskt är större än så. Att spela golf är helt enkelt världens bästa friskvård – du kan umgås med dina nära och kära ute i naturen under angenäma former!