Golfbanor

Golfing

När öppnar golfbanorna?

I Sverige är vi lyckligt lottade och de flesta som vill spela golf har i allmänhet nära till en golfbana. Dock är stora delar av landet täckta av snö vintertid vilket givetvis gör golfspelandet omöjligt. Den stora frågan bland golfentusiaster är därför: när öppnar banorna? Golfbanor i Sverige öppnar vanligtvis så fort vädret tillåter på våren och det har hunnit torka upp i markerna efter vinterns regn och snö. Det innebär att det vanligtvis finns öppna golfbanor i Skåne en tid innan de öppnar i norr. I vissa fall kan banor öppna för att stänga igen om det blir bakslag i vädret.

Nacka golfklubb rekommenderar att gå in på Facebook-sidan på den golfklubb som du är intresserad av och kolla när just din favoritbana öppnar för säsongen.

Boka en golfweekend

Vad kan passa bättre än en golfweekend om man vill inviga golfsäsongen eller testa några golfbanor där man inte har spelat förut? Om även din partner gärna spelar golf är en liten golfresa säkert uppskattat.

Under en golfweekend får du tillfälle att prova på en bana ordentligt. Andra fördelar med att boka in en hel helg för golfspelande är att du kan kombinera en naturupplevelse med möjligheten att bo och äta gott. Ofta erbjuds golfresor på fina slott, herrgårdar och gästgiverier så att din golfhelg blir en skön helhetsupplevelse.

Golfbanor som utmärker sig

Det finns givetvis många golfbanor som är värda att nämnas extra, men en av de golfbanor Stockholm som står ut i mängden är Ullna Golf Club, en utav Sveriges vackraste men samtidigt även mest utmanande banor. Ullna designades i början av 1980-talet av golfikonen Sven Tumba.

Ett ställe där det har spelats golf i Sverige under lång tid är Falsterbo golfklubb som stod spelklar redan 1911. Även Halmstad Golfklubb, Norra banan, i Tylösand är en klassiker som har sett många golflegendarer. Om du vill passa på att spela golf medan du besöker Gotland går det alldeles utmärkt, Visby Golfklubb tar emot.

Top view of a golf course

Om du inte orkar vänta - res iväg och spela

Det fina med sporten golf är att den är universell. Om du spelar Korpenfotboll i Sverige är det inte så enkelt att hitta ett nytt fotbollslag under utlandssemestern. Med golfen är det tvärtom: vart du än reser ut i världen kan du enkelt hitta en förstklassig golfbana, från Emiraten till Shanghai, från Kapstaden till Novosibirsk. Du behöver inte vänta på öppna golfbanor i Sverige, invig golfsäsongen med en golfresa på våren!

En golfbana som inte ligger alltför långt borta för oss svenskar är Old Course i St Andrews, Skottland. Old St Andrews är en av världens äldsta golfbanor och är majestätiskt belägen på allmän mark utanför staden St Andrews som också äger den och alla andra banor i staden. Det 17:e hålet på banan anses vara ett utav världens svåraste.