Golf i Sverige

Grundläggande regler för golfspel i Sverige

Grundläggande regler för golfspel i Sverige

När man talar om golf i Sverige tänker man ofta på golf som en enhetlig spelstil, men faktum är att svensk golf består av hela 17 olika spelformer, bland annat foursome, greensome och slagtävling. Som spelare kan du delta i både singeltävlingar och lagtävlingar. Golfsporten har en del regler som är grundläggande för alla, vilken spelform man än väljer, bland annat gemensamma regler för spel i bunkrar och på greener. Det finns även rekommendationer för hur spelaren ska bete sig och kring hur en golfbana ska vara strukturerad.

Vi på siten Nacka golfklubb hörsammar självklart dessa regler och instruktioner som är till för att en av Sveriges absolut mest populära sporter ska kunna utföras på bästa möjliga sätt.

Ta del av ett golfpaket

När du spelar golf i Sverige kan du prova på ett av de otaliga golfpaket som erbjuds. Ett paketpris i Sverige brukar ofta innehålla greenfee, övernattning på ett trevligt hotell i närheten av golfbanan, middag på kvällen samt frukost på avresedagen.

Fördelen med att boka ett golfpaket är dels att det är ett smidigt sätt att boka, men även att man får ett riktigt bra pris. Ofta ingår även några av hotellets eller boendeanläggningens faciliteter helt gratis i priset, det kan exempelvis röra sig om att få använda hotellets relaxavdelning.

Golf i Sverige - eller utomlands?

Golf i Sverige - eller utomlands?

Om du vill ha omväxling till golf i Sverige och funderar på att prova på golf utomlands finns det ett mycket stort utbud att välja på. Från Sverige kan du välja bland ett stort antal golfresor som tar dig direkt till olika golfdestinationer i världen.

Det finns en mängd kända golfbanor att resa till, som är omtyckta och populära bland svenska golfspelare. Många golfresor går till Belek och även andra orter i Turkiet, men även Spanien och Tunisien kvalar in bland länder runt Medelhavet med välbesökta golfcentra. Bland de engelskspråkiga länderna ligger Skottland och Florida i framkant.

Varför spelar alla golf?

Från att ha varit något av en rikemanssport är svensk golf numera en riktig folksport där män och kvinnor, flickor och pojkar i alla åldrar spelar vår nya nationalsport. I Sverige finns idag över 300 golfbanor med nära 500 golfbanor så utbudet för den enskilde golfaren är stort. Bro Hof Slott Golf Club, som ligger cirka 20 kilometer norr om Stockholm, tillhör de mest omtalade nya golfbanorna.

Att spela golf i Sverige idag är att förena nytta med nöje. De flesta svenskar har inte alltför långt att ta sig till en golfbana och på så sätt blir sporten klimatsmart. Att gå långa sträckor i den friska luften är dessutom bra för hälsan och om du bara spelar för nöjes skull, vilket de flesta gör, ger golfspelandet även tid för avkoppling och återhämtning.