Golfbanor i Sverige – Tips inför golfsäsongen 2022!

post thumb
Golfbanor I Sverige
Av Sven/ 24 Mar 2022

Golfbanor i Sverige – Tips inför golfsäsongen 2022!

Det finns en uppsjö av golfbanor i Sverige som bjuder på golf i absoluta världsklass. Under våren och sommaren flockas svenskar för att spela igenom dessa banor. På Västkusten finns det flera banor som ständigt hamnar i topp när de bästa banorna ska rankas. Det inkluderar bland annat Fjällbacka GK och Torekovs golfbana. Här kan du passa på att spela när du är i krokarna.

Intresset för golf är stort

Intresset för golf i Sverige ökar hela tiden. Därför är det inte så konstigt att det finns flera bra golfbanor i Sverige. Många växlar också mellan Sverige och Spanien eller andra länder med flera golfbanor. Vem som helst kan börja med golf och spela efter egen förmåga. Det är också en sport som är roligt att göra tillsammans. Det blir både socialt och ett sätt att komma ut och röra på sig. Dessutom passar det alla åldrar.

Om du vill veta vilka golfbanor som finns i din närhet kan du alltid titta hos Svenska Golförbundet. Där finns alla golfbanor som är anslutna listade. Det är också en fördel om du befinner dig någon annanstans i Sverige och vill se vilka golfbanor du kan vända dig till.

Golfbanor i Sverige i Stockholmsområdet

Om du befinner dig i närheten av Stockholm kan du antingen åka till Gävle golfbana eller Arlandastad golf. Ofta får du vara beredd att ha bil när du ska ut och golfa eftersom banorna ligger en bit utanför stan. Då kan du också få med dig all golfutrustning på ett smidigt sätt. Om du ska spela golf tillsammans med andra kan ni alltid samåka till golfbanan. Det sparar både bensin och är bättre för miljön.

Stockholm är redan en mittpunkt för svensk travsport eftersom de är hem till Solvalla. De har också en hel del golfbanor så du kan kombinera olika sporter. Du kan under en helg både spela på travet och gå en golfrunda. Det är perfekt om du till exempel är på semester och vill testa på lite olika aktiviteter.

Bli medlem hos en golfbana

Det finns alltså ingen brist på golfbanor i Sverige och du bör enkelt kunna hitta någon i närheten av dig. Du kan kontakta en enskild golfbana för att höra hur du blir medlem och vad som krävs för att få spela. Om du bara är på besök brukar du kan köpa ett dagpass och spela en runda på banan.

Om du ska spela mer regelbundet är det ofta billigare och smidigare att gå med i golfklubben. Då kan du komma och gå precis som du känner vilket underlättar.